Sara Dennung

Sara er nyuddannet zoneterapeut fra DDZ og har en ret fantastisk historie, som jeg efter aftale med Sara har valgt at dele her til inspiration for andre.

Sara er uddannet SOSU-assistent og havde fast job, da hun besluttede, at hun ville læse til Zoneterapeut i 2022. Arbejdspladsen kunne ikke indfri Saras ønske om at få fri en dag om ugen for at læse, derfor sagde hun op og meldte sig hos et vikarbureau. Efter at have været på det samme plejecenter nogle gange, blev hun opfordret til at søge et job på stedet. Der var ingen tvivl om, at de ville have Sara, men Sara vidste præcist, hvad hun ville.  Hun ville arbejde med zoneterapi i ældreplejen. Derfor satte hun som krav, at hun kunne få lov til at behandle som en del af jobbet. Dette blev straks accepteret. Aftalen blev, at Sara skulle behandle beboerne 6 timer om ugen, i arbejdstiden.

Nogle af kollegaerne så lidt skævt til dette i starten, da hun gik fra bemandingen.  Der gik dog ikke lang tid før de så værdien i det Sara kunne med Zoneterapien.  Pludselig lød det ”Kan du ikke behandle Jens, han har været urolig her til morgen” eller ”Gerda har ondt i dag, tager du dig ikke af hende”. Beboerne fik ½ times behandling ad gangen. ½ time, hvor der sad et andet menneske hos dem og var der kun for dem. Alene det betød meget. Hjemmets nye beboere med demens, der ofte var meget urolige, fandt også hurtigt en tryghed og ro i Saras behandlinger, som blev en fast rutine for denne gruppe beboere.

På plejehjemmet var der tilknyttet en læge, som også lavede akupunktur. Han var derfor åben over for de input, Sara kom med. F.eks. da hun behandlede en dame, hvor hjertezonen var meget rød og hævet. Her foreslog hun, at de tjekkede blodtryk m.m. hvilket blev gjort og der blev ændret i beboerens medicin.

Da Sara nærmede sig afslutningen på uddannelsen besluttede hun at gå ”All In” på sin drøm om at blive fuldtids Zoneterapeut. Hendes mand havde hjulpet med at bygge en lækker klinik i deres hus og Sara besluttede at sige sit job op pr. 1/8-23 til trods for, at hun først blev helt færdig som zoneterapeut den 30/10-23. Lidt sommerfugle kom der i maven i løbet af sommerferien, for hvordan skulle det nu gå. Hun havde igen taget kontakt til vikarbureauet, hvor hun tog vagter for at supplere op. Det har vist sig at gå rigtig godt. Kalenderen er fuld og pr. 1/11 sagde Sara op i vikarbureauet og har siden været fuldtids zoneterapeut. Kalenderen i december og januar har været fuldt booket og det er den også 3 uger frem i tiden.

Sara startede op med at have klinik en dag om ugen i København, da hun var bange for, om hun kunne få klienter nok i den lille by Jystrup, hvor hun bor. Det viste sig hurtigt, at den bekymring var overflødig og hun er stoppet i København for at hellige sig sin klinik LeZone i Jystrup. Sara kører i dag også ud og behandler ældre mennesker både på plejehjem og i private hjem.

Sara siger selv, at det har været en livsændrende rejse, hun har været/er på. Det har krævet is i maven men har været det hele værd. Hun har nu fuldet sin helt rette hylde og det er man slet ikke i tvivl om, når man taler med hende om sit virke som Zoneterapeut. Sara siger, at hendes mål er at sætte zoneterapi på verdenskortet og gøre alternativ behandling en oplyst sag i vores samfund.