Beskrivelse
De fleste af os kender det at have myoser; nakkemusklerne er ømme, ryggen er spændt, balderne er som sten, enten fordi man har siddet eller stået i uvante stillinger eller har overbelastet kroppen ved fysisk aktivitet eller psykisk med for meget stress.
Du vil få lært hvordan du arbejder med et triggerpunkt og du vil komme til at arbejde med helhedsbehandlinger, så du både får at se og mærke på egen krop hvor effektivt arbejdet med triggerpunkterne er til behandling. Du vil på kurset blive præsenteret for forskellige måder at arbejde med triggerpunkterne så som akupressur og massage men også metoder der kan skåne dig som behandler som TENS, cupper og laser.
Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål og få supervision på dine behandlinger. Vi vil arbejde med forskellige cases, så du efter endt kursus har tilegnet dig et super godt redskab og meget konkret kan gå i gang med at træne og arbejde med triggerpunkter som behandlingsmetode.
Hvad er Triggerpunkter:
Når muskler overbelastes eller udtrættes, formes triggerpunkter i musklerne. Det føles og omtales i daglig tale som ”myoser” og medfører en lokal sammentrækning. Hvert triggerpunkt genererer to smertemønstre. Det ene er en lokal smerte/ømhed direkte i musklen, hvorimod den anden omtales som en refereret/udstrålende smerte eller snurrende fornemmelse til et hud område væk fra musklen. Med andre ord kan du altså have ondt et sted, hvor du egentlig ikke har et problem. Som oftest er dette set ved spændingshovedpine, hvor det alene kan være skulder-/nakkemuskulaturen, der medfører den smerte, som helt reelt mærkes i hovedet.
Triggerpunkter klassificeres som aktive, latente eller satellitter. Det aktive triggerpunkt er altid ømt og medfører konstant smerte i musklen. Det latente triggerpunkt er først ømt og smerteproducerende når punktet berøres. Endelig er satellit triggerpunktet et nyt triggerpunkt, der opstår i en muskel i det smertende hud område, da et smertende område altid medfører lokale muskelsammentrækninger. Med andre ord spreder muskelspændinger sig, hvis ikke de behandles.
Vi forsøger at invitere personer ind med forskellige skavanker, som I kan arbejde på.
Tid og sted:
Den 21. og 22 Maj samt den 11. og 12. juni fra 16.30-22.00.
Kurset afholdes på Den Danske Zoneterapeutskole, Marielundvej 45A, 2730 Herlev
Det får du med:
Du får et komplet kompendium med udførlige billeder alle de vigtigste triggerpunkter til behandling af mange forskellige muskelspændinger og skader samt diplom
Kaffe, te og frugt under kurset
RAB: Kurset er godkendt til 22 RAB timer
Underviser:
Susan Koudal, er uddannet og udøvende Sportsskadeterapeut, Fysiurgisk massør, Ernæringsterapeut, Triggerpunktterapeut og NMM-sportszoneterapeut.
For yderligere informationer, kontakt DDZ på tlf.: 49 40 70 49 eller mail ddz@ddz.dk