Om at uddanne sig til zoneterapeut hos DDZ

Mød en zoneterapistuderende – interview af Studentum.dk

Sarah Køhnke valgte at studere på Den Danske Zoneterapeutskole, da hun fandt skolen og undervisningen kompetent, professionel og troværdig. I interviewet fortæller hun om sin uddannelse, livet på skolen og giver dig, der drømmer om at blive zoneterapeut et par gode råd med på vejen!

Hvor kommer din interesse for at blive uddannet zoneterapeut fra?

”Jeg har en drøm om at specialisere mig inden for baby-zoneterapi, fordi jeg synes det er interessant, at klienten ikke kan fortælle, hvad der er ’galt’? Der skal jeg som behandler finde problemet gennem håndværket. Og så det jo bare en drøm at få lov til at have små nye fødder mellem hænderne som arbejde”.

Hvorfor valgte du at studere på DDZ?

”Jeg var til intromøder på forskellige skoler og fandt DDZ, hvor Lene var den absolut mest kompetente, professionelle og ikke mindst troværdige underviser! Der var en god stemning og skolen har bare noget professionelt over sig. Dernæst er skolen let at komme til både med bil og bus, og der er parkering lige uden for skolen”.

Hvor langt i uddannelsesforløbet er du?

”Jeg er halvvejs, men venter på at få en plads på et daghold, da det passer bedre ind i mit familieliv med små børn”.

Hvad er det bedste ved zoneterapeutuddannelsen?

”Det bedste er den viden, du tilegner dig, hvor du får ’Aha-oplevelser’ i flæng om, hvordan kroppen fungerer. Jeg synes det er grundlæggende interessant at få ny viden om sig selv og kroppen, og om hvordan vi alle sammen fungerer. Og så er der desuden en rar stemning mellem elever og lærer, hvor du har en fornemmelse af at være en del af noget større”.

Hvordan er det at være studerende på DDZ?

”Der er plads til alle personligheder, så du kan være sær, ordinær, hippie – kom som du er! Men tag ikke fejl – mine fordomme fik et tryk på næsen. Der er nemlig også de top tjekkede business personer, der bare har fundet ud af, at de vil noget andet med livet. Og der er atleten som vil opbygge sin viden om kroppen og de muligheder den giver. Der er sygeplejesker og mange andre.

Jeg føler, at man bliver taget seriøst uanset, hvor du kommer fra og hvad, du har med i bagagen? Jeg oplever også, at folk er meget seriøse omkring deres uddannelse. Der er en interesse og fordybelse, som jeg finder værdifuld. Og når Lene underviser, så er der store ører og STILLE – bortset fra de grin, hun giver. Det er fedt!”.

Hvordan er dit samlede indtryk af skolen og underviserne?

”Jeg synes skolen er professionel og tjekket. Der er orden på undervisningsmateriale, og lokalerne er pæne og rene. Stolene er lækre, der er hyggeligt og en god og rar stemning. Underviserne er unikke, og hvis ikke de var der, så var det jo bare en tjekket skal. Lene har et utrolig stort engagement, der gør, at du føler du bliver støttet gennem uddannelsen. Til tider kan der nemlig godt være indviklet og svært læsestof, men Lene har en god evne til at formidle, så du forstår det!”.

Hvordan er studiemiljøet uden for undervisningen?

”Der er et rigtig godt socialt miljø. Vi kommer fra vidst forskellige steder, og har forskellige kompetencer og baggrunde, men eleverne i mellem har vi jo alle et fælles mål – at bestå! Og det hjælper vi hinanden med. Jeg har aldrig haft en fornemmelse af, at vi er fremtidige konkurrenter, fordi alle har interesse i at hjælpe hinanden. Du kommer generelt til at lære dine medstuderende godt at kende, og der er både grin og tårer. Det er en personlig udvikling og øjenåbner også, så det er virkelig fedt!”.

Har du et godt råd til andre, der drømmer om at studere zoneterapi?

”Det er ikke en uddannelse man bare lige “tager” – det kræver dedikation og indlevelse. Ellers er det helt hul i hovedet. Du skal indstille dig på, at det blandt andet kan være grænseoverskridende, fordi du kommer tæt på ”fremmede”. Men det er jo hele humlen ved zoneterapi, at man tør komme tæt og spørge ind til klienten.

DDZ har virkelig mine varmeste anbefalinger – Lenes skole oser af sjæl, og du føler, at du er i gode hænder fra dag 1”.

Tror du, at man skal være en bestemt type for at studere til og arbejde som zoneterapeut?

”Nej, det er virkelig forskellige typer, som jeg har mødt her. Helt forskellige baggrunde og øvrige uddannelser. Hvis man skal tale typer, så må det være, at vi alle er personligheder som ønsker en ændring i vores liv. Måske er det drømmen om at leve et mere holistisk liv, der driver mange alternative behandlere? Og eftersom Zoneterapi er en af de mest anderkendte i den genre, så kan jeg kun sige: Kast dig ud i det. Uanset hvad, så bliver det en uddannelse, som forandrer”.

Sarah Køhnke
Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer.

  • NB! Kurser, foredrag, introaftner m.m. der kommer snart:

    Intromøde om Zoneterapeutuddannelsen afholdes hver måned

    Næste holdstart i Zoneterapi er et aften- og daghold august 2023.

    Vil du på 1, 2 eller flere dages kursus i efteråret? Så kig op i kursuskalenderen eller lad dig inspirere af Populære kurser her ovenfor 🙂 

    Gratis iværksættermøde den 2. marts 2023 kl. 16.30-18 - tilmelding nødvendig