Nyhed! Akupunkturuddannelse

Alt om DDZ’s Akupunkturuddannelse i samarbejde med Karina Colding

Informationsaften (med demonstration) om uddannelsen afholdes løbende i Naturklinikken, Ewaldsbakken 30, Hellerup.

Bemærk at intromøde og undervisning IKKE foregår i Herlev men i Karina Coldings hyggelige klinik/Lille Skole, idet vi hylder Mesterlære princippet = små hold 🙂

–  forhør dig og tilmelding på ddz@ddz.dk

Kom og hør om uddannelsens forløb, pensum og mine erfaringer med akupunktur gennem 23 år med TCM som energidiagnostisk- og behandlingsredskab,  gennem 29 år som behandler med kinesiologi og zoneterapi tillige. En unik blanding af viden og visdom, håndværk og indføling, som rummer helt utrolige iværksættende kvaliteter i forhold til vores iboende selvhelbredende evner. Også som øjeblikkelig smertelindring og forbedring af mobilitet i muskler og led har akupunkturen indtaget en væsentlig rolle.

Så overvejer du at blive behandler i akupunktur, så er her alt hvad du skal vide om DDZ’s akupunkturuddannelse –  en RAB-godkendt uddannelse fra en professionel skole med 34 års erfaring inden for området.akupunkturuddannelse

Akupunkturuddannelse i samarbejde med Karina Colding:

Inden du starter hos mig skal du have færdiggjort eller være i gang med følgende fag:

 • Anatomi og fysiologi 200 timer, sygdomslære 100 timer på DDZ e-school til 11.000,- kr. som afregnes direkte med DDZ.
 • Psykologi 50 timer ca 4000,-kr. kan tages på DDZ (Hvis du i forvejen har disse fag med minimum omtalte timeantal får du merit for dem)

Derudover førstehjælp 7 timer, pris afhængig af udbyder – se eksempelvis Røde Kors mellem 500- 700 kr. (skal fornys hvert andet år. Tages som det sidste af uddannelsen)

Selve akupunkturen, pris 65.000,- kr.

Det får du for pengene: 310 timer (inklusiv eksamen)  fordelt på 22 weekender, pris for dette er 65.000, depositum er 12.500 som overføres til Danske Bank: 3409 11947972, min. 6 uger inden kursusstart.

Restbeløbet betales ved kursus start eller afdrages med 5250 kr pr måned.(Du får ikke merit for triggerpunktsakupunktur, basis akupunktur eller andre kortvarige akupunkturkurser) Kurser i skatte-og momsregler og opstartshjælp kan tages gratis i Væksthuse rundt omkring i landet.

Kursus start, datoer kommer snart, på:

Ewaldsbakken 30

2900 Hellerup.

Derefter mødes vi den sidste weekend i hver måned i 22 måneder.

December er undervisningsfri.

Du bør have løstsiddende og behageligt tøj på til hver gang, og selv medbringe madpakke og evt mellemmåltider. Jeg sørger for te, frugt og nødder.

Akupunkturen er en vigtig del af den traditionelle kinesiske medicin TCM. Det er en behandlingsform, der støt vinder mere og mere anerkendelse i den vestlige verden. Den bygger på princippet om at genetablere og vedligeholde balancen i dynamikken mellem de to modsatrettede og af hinanden afhængige energiformer yin og yang. Når der sker et skred i den balance, er der basis for opståen af symptomer, syndromer og sygdomme, i akupunktursprog kaldet energiubalancer. Igennem de sidste 2500 år har utallige medicinske videnskabsmænd udviklet på akupunkturen. Den første lærebog i akupunktur er Den Gule Kejsers Klassiker om Indre Medicin er fra ca. 100 år før vores tidsregning.

Det gør akupunktur til verdens ældste og mest afprøvede behandlingssystem. Den menneskelige organismes tilstand afhænger af, at vi er i stand til at omstille og regulere os i forhold til de herskende indre og ydre faktorer som f.eks. klima, livsstil, emotionelle og mentale udtryk og tilstande. Når vi er i balance er samarbejdet mellem alle dele af vores system og de påvirkninger som vi udsættes for i kongruens. Hvis udfordringerne overstiger vores selvreguleringsmekanisme, kan akupunktøren, gennem nøje udvælgelse af punkter på meridianerne, sætte en nålekombination der iværksætter den iboende selvhelbredende kraft i systemet.

Det er akupunktørens opgave, på baggrund af klientens symptomer sammenholdt med andre objektive tegn, f.eks. pulslæsning og tungediagnose, at finde de årsager der ligger til grund for, at ubalancen er opstået, at sætte nåle i de punkter der kan opløse blokeringer, opfylde mangler eller bortskaffe overskud. I dag er det almindelig kendt, at akupunktur påvirker udskillelsen af utallige stoffer, b.la. endorfiner, enkephaliner, serotonin, GABA, noradrenalin, enzymer, hormoner, immunstoffer.

Akupunkturen er i lige høj grad i stand til at sænke niveauet af stresshormoner og dertil relaterede neurotransmittere.

WHO har en liste over 31 veldokumenterede symptomer som akupunkturen har effekt på.

På uddannelsen kommer du til at lære akupunktur efter den klassisk kinesiske metode: Meridianlæren inklusiv ekstrameridianerne, deres tilhørende akupunkturpunkter og mønstre, ekstrapunkter, organernes funktionsdomæner, organuret, de 5 elementer,  kroppens vitale substanser, de 8 principper, Qi produktion, kropsvæsker, tunge- og pulsdiagnose.

Derudover lærer du teknikker og metoder, som er mere moderne og orienteret  mod sportsskader, fysiske traumer, smerter og stress – samt nogle af ørets mest effektive punkter. Du vil dermed opnå den perfekte blanding af klassisk viden som gør dig i stand til at løse dine klienters udfordringer ud fra helt grundlæggende principper, sammen med en meget bred vifte af muligheder for at komme smerter til livs hurtigt og effektivt.

Sikkerheden for din klient vil være i højsædet og der vil være fokus på indstiksdybder og nåleteknikker der sikrer absolut tryghed og sikkerhed for dine klienter og dermed også for dig.

Du lærer om komplikationer og kontraindikationer. Du vil blive undervist i, hvordan du ved siden af akupunkturen kan råde og vejlede dine klienter omkring mad, motion og i forbindelse med at der er 50 timers obligatorisk undervisning i anden alternativ behandling vil du få indsigt i at vejlede omkring præparater der underbygger behandlingen. Hver weekend er en blanding af teori og praksis. Der vil, udover almindelig forberedelse, være opgaver der skal løses hjemme fra gang til gang. Du skal have klienter undervejs med udførlig journalskrivning, og afsluttende skrive speciale. Derudover er der en skriftlig og mundtlig eksamen.

Du vil efter endt uddannelse være i stand til at lave energidiagnoser og aflæse kroppens, sindets og følelsernes sprog, og sætte det ind i en større eller mindre ramme, alt efter din egen livsanskuelse. Du vil frem for alt kunne arbejde kreativt med alle former for ubalancer og hjælpe utallige mennesker med at komme i balance.

Lidt om Karina Colding: Jeg har arbejdet som kinesiolog siden 1991. Meget af kinesiologien bygger på TCM og interessen for at fordybe mig i den klassisk kinesiske visdom blev hurtigt udgangspunkt for hele akupunkturuddannelsen. Jeg startede på Nordic College of Chinese Acupuncture i 1997 og færdiggjorde uddannelsen på Søborg Helseskole. Siden har jeg taget kurser i forskellige grene af akupunkturen: øreakupunktur, Skalp akupunktur, samt fulgt forskellige mestre. I starten af 00erne, uddannede jeg flere årgange akupunktører, og har siden holdt mange forskellige kurser inden for mit fag. Jeg glæder mig så meget til igen at dele min store passion med jer.

M: 26 28 24 08
E: karina.colding@icloud.com
W: www.karinacolding.dk

Lukket for kommentarer.

 • NB! Kurser, foredrag, introaftner m.m. der kommer snart:

  Intromøde om Zoneterapeutuddannelsen afholdes hver måned

  Næste holdstart i Zoneterapi er et aften- og daghold august 2023.

  Vil du på 1, 2 eller flere dages kursus i efteråret? Så kig op i kursuskalenderen eller lad dig inspirere af Populære kurser her ovenfor 🙂 

  Gratis iværksættermøde den 2. marts 2023 kl. 16.30-18 - tilmelding nødvendig