Arvævsbehandling

Arvæv kan give stramhed og dårlig funktion både i nærheden og længere væk.
Det kniber somme tider for det travle sundhedsvæsen med rettidig opfølgende arbehandling. Hurtig hjælp er dobbelt hjælp.
Du lærer at strække og smidiggøre ar på en sikker og skånsom måde.

Bliv klar til at behandle ar efter brystoperation, hjerteoperation, kejsersnit, indsættelse af nyt hofte- og knæled, operation for karpaltunnelsyndrom og andet, både åben kirurgi og kikkertoperationer.

Du modtager baggrundsmaterialet på forhånd, så vi kan bruge det meste af kursus tiden med praksis.

Hvornår: tirsdag d. 17. januar 2023 kl. 9 – 15

i alt 6 timer, RAB godkendt kursus

Kurset afholdes på Den Danske Zoneterapeutskole, Tornerosevej 72, 2730 Herlev

Pris: kr. 1100

Det får du med:
Kursusmateriale, kaffe, te og frugt.

Underviser:
Gunna Højgaard, se mere her

For yderligere informationer, kontakt DDZ på tlf.: 51 23 77 23  eller mail ddz@ddz.dk

Arvæv: Tit en overset faktor

Kurset er kort og praksisorienteret med god tid ved briksene, så deltagerne bliver i stand til at tilbyde behandling af de almindeligste ar.

Først får vi oplyst fra klienten, hvordan arret er opstået. Arret kan stamme fra vævsskade ved traume, som kan være knusning, overrivning, snit, stik, frysning eller brænding. Det kan også være opstået ved kirurgi. I hvert tilfælde skal det behandles forskelligt.

På dette grundlæggende kursus ser vi på 3 almindelige ars form og struktur.

Arvævet efter knusning og overrivning er ujævnt og kaotisk af struktur. Der kan være tabt væv, som er blevet erstattet af uorganiseret bindevæv. Et eksempel: Ved sprængt akillessene, som ikke er blevet repareret, vokser enderne af senen fast der, hvor den er havnet, og giver et klumpet arvæv. Funktionen vil være varigt forandret. Behandlingen vil være at smidiggøre området så meget, det er muligt, så arret bremser den naturlige bevægelse så lidt som muligt. Metoderne er fasciefrigørelse og tværmassage.

Et rent kirurgisk snit danner et lineært ar, der vokser pænt sammen og trækker sårfladerne sammen, hvis det får ro til at heles. Under det rene snit kan der være flere snit i andre retninger, så arvævet længere inde er ujævnt og ret forstyrrende. Det ses efter operationer i bughulen og for eksempel efter kejsersnit. Vi strækker arret, først med meget lille træk lige efter operationen, og senere mere systematisk, i alle retninger. Metoden er en variant af fasciefrigørelse.

Arvæv efter stik og kikkertoperationer gennembryder flere vævslag og har en tendens til at skabe et ujævnt område af sammenvoksninger og fortøjninger til nabostrukturer, som breder sig ud fra den oprindelige søjle af arvæv.

Forbrændingsskader efter stråleterapi hører med i denne kategori af skader. I den første tid efter strålebehandlingen er vævet meget skrøbeligt og må ikke behandles manuelt, før lægen giver grønt lys for det.

I slutningen af kursusdagen medvirker frivillige som har ar, vi må behandle.
Deltagerne kan derefter bruge metoderne direkte i deres egne behandlinger, og vi håber at se dem igen til et uddybningskursus, når de første erfaringer er høstet.

Lukket for kommentarer.

  • NB! Kurser, foredrag, introaftner m.m. der kommer snart:

    Intromøde om Zoneterapeutuddannelsen afholdes hver måned

    Næste holdstart i Zoneterapi er et aften- og daghold august 2023.

    Vil du på 1, 2 eller flere dages kursus i efteråret? Så kig op i kursuskalenderen eller lad dig inspirere af Populære kurser her ovenfor 🙂 

    Gratis iværksættermøde den 2. marts 2023 kl. 16.30-18 - tilmelding nødvendig